smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Elmagoesnuts

Klik op de link voor meer informatie over noten en het verwerken ervan in recepten.

Van NOOT naar deugd: walnootrecepten en avonturen rondom het oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!
elmagoesnuts
  1. Ik vergeet nooit meer het gezellige etentje met studiegenoten waarbij dit het dessert was. Geen idee meer van het hoofdgerecht, maar gelukkig was er genoeg ruimte in onze magen voor deze schandalig lekkere, machtige chocolademonsters. Ik vroeg het recept meteen die avond aan de coole medestudent die in Amerika had gewoond en sindsdien is dit […]
  2. Goedemorgen! Dit zijn bijna een soort broodjes want deze cakejes zijn niet mierzoet. Erg lekker dus als ontbijt of voor bij een afternoon tea. Voor de zoetekauw verdeel ik er nog wat maple syrup of golden syrup overheen, waardoor het cakeje ook nog mooi glimt. Eigenlijk een heel veelzijdig ontbijtcakje, want je kunt natuurlijk goed […]
  3. Een druilerige, zondagse 5 december vráágt gewoon om deze kruidige koek vol geur en smaak. Als je het deeg eerst maakt, heb je daarna tijd om de noten te kraken en spijs te draaien. De beloning is de geur die later uit de oven de keuken instroomt… en natuurlijk het proeven van het versgebakken, krokante […]
  4. De noten vallen al weer dus meteen weer inspiratie voor een nieuw recept. Terug van een weekendje op De Smallekamp waar ik de eerste noten al kon rapen (dus binnenkort weer een recept met natte noten maken!), vond ik nog witlof en champignons in de koelkast. Samen met wat ham, ui en kaas uit de […]
  5. Met zoveel prachtige lavendel in de tuin moest ik dit recept nu eindelijk eens gaan maken. Het is gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi, maar ik gebruik een deel boter en een deel zonnebloemolie. De smaakcombinatie en sensatie is heerlijk: een volle fruitige smaak van de abrikozen met de frisse citrus, het kruidige van […]