smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Elmagoesnuts

Klik op de link voor meer informatie over noten en het verwerken ervan in recepten.

Van NOOT naar deugd: walnootrecepten en avonturen rondom het oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!
elmagoesnuts
  1. Een druilerige, zondagse 5 december vráágt gewoon om deze kruidige koek vol geur en smaak. Als je het deeg eerst maakt, heb je daarna tijd om de noten te kraken en spijs te draaien. De beloning is de geur die later uit de oven de keuken instroomt… en natuurlijk het proeven van het versgebakken, krokante […]
  2. De noten vallen al weer dus meteen weer inspiratie voor een nieuw recept. Terug van een weekendje op De Smallekamp waar ik de eerste noten al kon rapen (dus binnenkort weer een recept met natte noten maken!), vond ik nog witlof en champignons in de koelkast. Samen met wat ham, ui en kaas uit de […]
  3. Met zoveel prachtige lavendel in de tuin moest ik dit recept nu eindelijk eens gaan maken. Het is gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi, maar ik gebruik een deel boter en een deel zonnebloemolie. De smaakcombinatie en sensatie is heerlijk: een volle fruitige smaak van de abrikozen met de frisse citrus, het kruidige van […]
  4. Als je ook van Marokkaanse smaken zoals oranjebloesemwater en kardemom houdt, is deze taart echt een aanrader. De taart smaakt spannender dan de klassieke Nederlandse appeltaart en biedt bij elke hap de rijke smaken van fruit, noten en specerijen en is niet te zwaar. De bodem is lekker stevig krokant en de taart is erg […]
  5. Een cake die er echt mooi uitziet en die ook bijzonder van smaak is, waardoor je de proever misschien op het verkeerde been zet. De cake ziet er zoeter uit dat hij is en heeft behalve een friszoete smaak ook een spannend bittertje door de marmelade en een tikkie oosters door de kardemom. Ik kookte […]