smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Elmagoesnuts

Klik op de link voor meer informatie over noten en het verwerken ervan in recepten.

Van NOOT naar deugd: walnootrecepten en avonturen rondom het oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!
elmagoesnuts
  1. Dit recept lag al een paar jaar te wachten… op verse kastanjes en walnoten, maar vooral op ons. Marjolijn van De Smallekamp had het jaren terug uit een kookblaadje gescheurd en gaf het aan mij, samen met kant-en-klaar geschilde kastanjes. Tja, dan wordt het wel heel gemakkelijk om deze soep te maken. Ik dopte zelf […]
  2. Ook ik heb soms geen zin om noten te kraken en dan is deze cake een mooie oplossing voor een cake vol walnotensmaak en weinig kraakwerk. Gebruik wel een goede walnotenolie van goed geperste mooie walnoten want dat proef je wel echt terug in de cake! Het sap en rasp van de citroen geven de […]
  3. De zoetkruidige smaak van pastinaak komt heel goed tot zijn recht in deze quiche. De combinatie met feta, honing, tijm en krokante korst is super! Sinds ik de pizzastand van mijn oven ontdekt heb, worden de quiches er alleen maar beter op, zeker als ik geen zin heb om een quiche eerst blind voor te […]
  4. Het is bijna geen recept te noemen maar te lekker om niet te noteren en te delen hier. Een van de lekkerste dingen uit de stoomoven vind ik verse spinazie en daar is dit gerecht op geïnspireerd. Voordeel van de bereiding is dat de oven al heet is en je na het stomen van de […]
  5. Deze rijkgevulde taart uit het Zwitserse Graubünden, daarom ook wel Bündner Nusstorte genoemd, kun je goed van te voren maken en wel twee weken goed houden, maar wie dat getest heeft houdt niet van (wal)notentaart, lijkt me! Het is wel handig om te weten dat je geen haast hoeft te maken deze taart op te […]