smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Elmagoesnuts

Klik op de link voor meer informatie over noten en het verwerken ervan in recepten.

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!
  1. Het is altijd leuk om een nieuw dip voor bij brood te hebben, zodat je weer eens wat anders bij de borrel kunt serveren. Deze paprika-walnotendip kun je ook heel goed combineren met groenten zoals komkommer, radijs en wortel. Heb je met dit warme weer geen zin om te koken, maak er dan een lekkere […]
  2. Soms ben je een recept dat je al een hele tijd niet gemaakt hebt, een beetje vergeten. Zo was het ook met dit oude recept voor rabarbercrumble. Toen ik vorige week in de boerderijwinkel rabarber voorbij hoorde komen bij de klant voor mij, bedacht me ineens dat ik dit wel weer eens kon gaan maken. […]
  3. Een lekker Italiaans gerecht dat echt iets is om zelf te maken als je eens wat anders wilt proberen. Het is een leuk keukenklusje met een heerlijke verrassend resultaat. Vaak wordt gnocchi (“njokkie”) gemaakt van gewone aardappel en gaar gekookt. Het leuke van dit recept is dat je met een zoete aardappel een zoetere smaak […]
  4. Er worden steeds meer noten en zaden gegeten en daardoor lees je er ook steeds meer over. Een van de dingen die ik onlangs hoorde, was dat je zaden eerst moet weken of wellen voordat je ze rauw eet of gebruikt in je gebak of maaltijden. Natuurlijk wilde ik weten waarom, want als je noten […]
  5. Een lekker nagerecht voor de Paasbrunch of bij de koffie, dat je nu alvast kunt maken: handig! Het is geen echte semifreddo, maar daardoor wel geschikt voor mensen die geen rauwe eieren mogen eten, zoals jonge kinderen. En aangezien die wel van zoet houden… De mascarpone zorgt voor extra romigheid die je normaal krijgt door […]