smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Elmagoesnuts

Klik op de link voor meer informatie over noten en het verwerken ervan in recepten.

Van NOOT naar deugd. Hier vind je mijn walnootrecepten en avonturen rondom het kweken, oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!
  1. Alweer koekjes? Ja, ik ben zelf gek op krokant en houd eigenlijk meer van koekjes dan van taart. Daarmee zijn ze ook gevaarlijk omdat je er van door blijft eten, vandaar dat ik er maar ca. 12 tegelijk bak. Wil je meer maken kun je de ingrediënten eenvoudig verdubbelen. Maar voor 4 personen, ieder 3 […]
  2. Natuurlijk kun je met rijpe bananen een bananenbrood maken, maar de combinatie met rumrozijnen is ook wel eens lekker. Denk er wel aan om de rozijnen op tijd in de rum te verwarmen en minimaal een uur te laten staan, verder is het eenvoudig te maken. De cake doet wat structuur betreft een beetje denken […]
  3. Met dit recept maak je ongeveer 15 lekkere krokante koeken. Het recept is heel eenvoudig: je mengt alle ingrediënten door elkaar, doet het deeg op een bakplaat, wel of niet met behulp van een uitsteekring, en bakt de koek in ca. 10 minuten gaar. Een handig recept om snel te maken als je onverwachts visite […]
  4. Een heerlijk herfst- of wintergerecht dat je achterlaat met een heerlijke nasmaak van de goede combinatie van ingrediënten. Voor mij weer een reden om verse pasta te draaien, maar met kant-en-klare lasagnevellen is dit ovengerecht natuurlijk ook zo gemaakt. De béchamel vraagt om wat aandacht, maar daarna kun je de laagjes opbouwen en ontspannen terwijl […]
  5. Ik kwam dit recept voor circassische kip tegen in een gekregen kookboek en vanwege het feit dat er naast kip als hoofdingrediënt walnoten gebruikt worden, heb ik het natuurlijk een keer gemaakt. Ik moest echt even opzoeken waar dit gerecht dan vandaan kwam, want ik had nog nooit van Circassië gehoord. Circassië of Tsjerkessië is […]