smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Elmagoesnuts

Klik op de link voor meer informatie over noten en het verwerken ervan in recepten.

Van NOOT naar deugd: walnootrecepten en avonturen rondom het oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!
elmagoesnuts
  1. Deze rijkgevulde taart uit het Zwitserse Graubünden, daarom ook wel Bündner Nusstorte genoemd, kun je goed van te voren maken en wel twee weken goed houden, maar wie dat getest heeft houdt niet van (wal)notentaart, lijkt me! Het is wel handig om te weten dat je geen haast hoeft te maken deze taart op te […]
  2. Een lekker alternatief voor gehaktbrood met een mooie structuur en rijk van smaak en helemaal van dit seizoen van vallende noten en opkomende paddestoelen! Eet dit brood als bijgerecht want het is behoorlijk zwaar, zowel van smaak als qua vulling. Een goede match is bijvoorbeeld een dun plakje walnotenlinzenbrood met een frisse chutney als voorgerecht. […]
  3. Ik vergeet nooit meer het gezellige etentje met studiegenoten waarbij dit het dessert was. Geen idee meer van het hoofdgerecht, maar gelukkig was er genoeg ruimte in onze magen voor deze schandalig lekkere, machtige chocolademonsters. Ik vroeg het recept meteen die avond aan de coole medestudent die in Amerika had gewoond en sindsdien is dit […]
  4. Goedemorgen! Dit zijn bijna een soort broodjes want deze cakejes zijn niet mierzoet. Erg lekker dus als ontbijt of voor bij een afternoon tea. Voor de zoetekauw verdeel ik er nog wat maple syrup of golden syrup overheen, waardoor het cakeje ook nog mooi glimt. Eigenlijk een heel veelzijdig ontbijtcakje, want je kunt natuurlijk goed […]
  5. Een druilerige, zondagse 5 december vráágt gewoon om deze kruidige koek vol geur en smaak. Als je het deeg eerst maakt, heb je daarna tijd om de noten te kraken en spijs te draaien. De beloning is de geur die later uit de oven de keuken instroomt… en natuurlijk het proeven van het versgebakken, krokante […]