smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Elmagoesnuts

Klik op de link voor meer informatie over noten en het verwerken ervan in recepten.

Van NOOT naar deugd: walnootrecepten en avonturen rondom het oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!
elmagoesnuts
  1. Als je ook van Marokkaanse smaken zoals oranjebloesemwater en kardemom houdt, is deze taart echt een aanrader. De taart smaakt spannender dan de klassieke Nederlandse appeltaart en biedt bij elke hap de rijke smaken van fruit, noten en specerijen en is niet te zwaar. De bodem is lekker stevig krokant en de taart is erg […]
  2. Een cake die er echt mooi uitziet en die ook bijzonder van smaak is, waardoor je de proever misschien op het verkeerde been zet. De cake ziet er zoeter uit dat hij is en heeft behalve een friszoete smaak ook een spannend bittertje door de marmelade en een tikkie oosters door de kardemom. Ik kookte […]
  3. Een snel en lekker gebakje of toetje waarmee je eenvoudig kunt variëren. Als je brickdeeg in huis hebt, maak je dit knapperige gebakje in een handomdraai. Hoewel we nu al tijden geen onverwachte visite krijgen (helaas!), is het voor mij wel een echt ‘nootgeval’ recept. In plaats van walnoten en dadels als vulling, kun je […]
  4. Lekker gemakkelijk, niet schillen, alleen maar snijden! Wat een heerlijk recept is dit! Ik kreeg een zakje net geoogste aardperen mee op de Smallekamp en wilde toch weer wat nieuws proberen. Ik had een mooie bos verse peterselie en knolselderij van de markt en nog een mooi stuk Stilton, dus dit paste precies. Eerder maakte […]
  5. Een gekke naam voor een lekkere oosterse (dip)saus om van alles bij en mee op te eten. Het meest voor de hand liggend is rauwe groenten als alternatieve borrelsnack, maar het past ook bij een warme maaltijd, zoals bij lamsvlees, kip of falafelballetjes. Ik kom de saus zelfs tegen in combinatie met vis, dus hij […]