smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube


Kwekerij "de Smallekamp", in 2006 opgericht door Ton Friesen en Cees Barneveld, heeft zich gespecialiseerd in het kweken van bijzondere vruchtbomen. Op de kwekerij staan vele soorten Juglans (walnoot). Hiervan hebben we al meer dan 160 verschillende soorten, zowel sier als vruchtrassen. Daarnaast meer dan 60 soorten Carya (Pecan). Van de Carya is De Smallekamp Nederlandse Collectiehouder
Tevens hebben wij ook verschillende geënte soorten Corylus (hazelnoot),  Castanea (eetbare kastanje), Asimina (Pawpaw) Diospyros (Kaki) en Ginkgo. 

6B46EBB9 8A39 42CB BDB5 11347C281ADB

Ook heeft u de mogelijkheid onze Voedsel Bostuin te bezichtigen. Hier vind u vele soorten planten, heesters en bomen. Ook zijn er verschillende soorten bloemenmengsels gezaaid. Deze mengsels geven door de variatie in soorten een drie sterren menu voor b.v hazen, bijen/insecten, fazanten/patrijzen en reeën. Van mei tot september is het één bloemenzee. 

Door de vraag naar een standaardassortiment en massaproductie dreigen vele cultuur variëteiten verloren te gaan. Door deze selectieve vraag wordt hiermee ook het genetisch verkregen materiaal door eeuwen van selectie bedreigd. Wij willen met onze kwekerij proberen te voorkomen dat deze bijzondere bomen en heesters uit ons landschap verdwijnen. Vandaar dat wij dan ook werken met de NAK (Nederlands Algemene Keuringsdienst) Ook het gebruikte enthout is wanneer mogelijk NAK gecertificeerd. Wij hanteren strenge milieu regels op het gebied van onkruidbestrijding en beregening. 

 

 

 

Wij gebruiken uitsluitend organische meststoffen ter verbetering van het bodemleven en bodemvruchtbaarheid. Het plantgoed wordt niet met chemische middelen behandeld. Wij proberen de flora en fauna zoveel mogelijk in stand te houden en zonodig te verbeteren.

Bent u op zoek naar een bijzondere boom, een beeldbepalende solitair voor een landschapstuin of misschien een kleinere boom/struikvorm voor een beperkter tuinoppervlak dan bent u bij ons aan het juiste adres.Wij hebben productie rassen maar ook mooie sierrassen, met bijzondere bladvorm, bladkleur, en een bijzondere met rode noten!!  

Wij zijn altijd graag bereid u van goed advies te voorzien in uw soortkeuze of in de aanleg van landschappen, kasteeltuinen of parken.

We hebben weer volop spillen van productienoten opgekuild staan.
o.a Chiara, Buccaneer, Broadview, Coenen, Mars, Germisara, Bolle Jan, Proslavski, Plovdivski en rode kernnoten en de mini's Multiflora en Dwarf Karlik.
Corylus: H.Riesen, LTD, Gustav Zeller, Cosfort, Corabel, Gunslebert.
Castanea mollissima, en sativa soorten als plantgoed.
Juglans ail. als plantgoed
Helaas is de Carya niet voorradig 

U kunt ons bezoeken op de zaterdagen tussen 10 en 16 uur. 
Op verzoek kunnen we ook plantgoed in pot op de parkeerplaats klaar zetten als de zaterdagen u niet uitkomt.

7C933B59 C68B 45C7 B750 9933862B2642