smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Kwekerij de Smallekamp in nunspeet

Ton siteKwekerij "de Smallekamp", in 2006 opgericht door Ton Friesen en Cees Barneveld, heeft zich gespecialiseerd in het kweken van bijzondere vruchtbomen. Op de kwekerij staan vele soorten Juglans (walnoot). Hiervan hebben we al meer dan 140 verschillende soorten, zowel sier als vruchtrassen. Daarnaast hebben wij ook de Corylus (hazelnoot), Castanea (tamme kastanje) en Carya (pecannoot).

Door de vraag naar een standaardassortiment en massaproductie dreigen vele cultuur variëteiten verloren te gaan. Door deze selectieve vraag wordt hiermee ook het genetisch verkregen materiaal door eeuwen van selectie bedreigd. Wij willen met onze kwekerij proberen te voorkomen dat deze bijzondere bomen en heesters uit ons landschap verdwijnen. Vandaar dat wij dan ook werken met de NAK (Nederlands Algemene Keuringsdienst) Ook het gebruikte enthout is wanneer mogelijk NAK gecertificeerd. Wij hanteren strenge milieu regels op het gebied van onkruidbestrijding en beregening.
Ook gebruiken wij uitsluitend organische meststoffen ter verbetering van het bodemleven en bodemvruchtbaarheid. Het plantgoed wordt niet met chemische middelen behandeld. Wij proberen de flora en fauna zoveel mogelijk in stand te houden en zonodig te verbeteren.

Cees

Bent u op zoek naar een bijzondere boom, een beeldbepalende solitair voor een landschapstuin of misschien een kleinere boom/struikvorm voor een beperkter tuinoppervlak dan bent u bij ons aan het juiste adres.Wij hebben productie rassen maar ook mooie sierrassen, met bijzondere bladvorm, bladkleur, en een bijzondere met rode noten!!  

Wij zijn altijd graag bereid u van goed advies te voorzien in uw soortkeuze of in de aanleg van landschappen, kasteeltuinen of parken.

Het blad is weer van de bomen, dus er kan weer aangeplant worden.

Op de zaterdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn we op de kwekerij aanwezig.
Zaterdag 16 december alleen van 10.00 uur  tot 12.00 uur geopend, en 23 december tot 6 januari zijn we gesloten (kerstperiode).

De woensdagen alleen op afspraak.
Bij vorst en sneeuw worden er geen bomen uit de grond gehaald.