smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Herfst !!!

Er is al veel blad van de bomen, en daarom is het plantseizoen weer gekomen.

Vanaf zaterdag 14 november 2015 zijn wij elke zaterdag en woensdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend (vanwege de feestdagen op 26 en 30 december gesloten). Tevens zullen we bij aanhoudende vorst en sneeuw geen bomen verplanten. Houd u dan onze site in de gaten. www.desmallekamp.nl

Plant tips:  

  • Bomen alleen verplanten tijdens het plantseizoen: van half november tot half maart.
  • Zorg dat de wortels tijdens transport niet uitdrogen en of bevriezen.
  • Maak het plantgat groot genoeg en zorg dat er geen storende laag (ploegzool) aanwezig is zodat de penwortel van de walnotenboom zonder moeite de diepte in kan groeien.
  • Zet een boompaal op het westen van de boom. Na drie à vier jaar kan de paal verwijderd worden. Breek de paal niet af, maar haal deze wanneer mogelijk in zijn geheel eruit. Resten van de paal gaan beschimmelen en kunnen giftige stoffen afgeven aan de jonge wortels van de boom.
  • Plant de boom op de zelfde diepte als op de kwekerij. Bij te diep planten kan de bast aangetast worden en dit belemmerd het voedseltransport van de boom.
  • Meng tuinaarde/potgrond (Vivimus) door de bestaande aarde en breng dit terug op de wortels.
  • Schud aan de boom zodat de grond ook tussen de wortels kan wegzakken.
  • Trap de grond goed aan en zet de boom vast aan de boompaal met behulp van een boomband.
  • In het voorjaar de boom goed in de gaten houden en bij droogte op tijd water geven. Als u deze tips heeft opgevolgd krijgt u van ons uitloopgarantie op de nieuw aangekochte boom. Echter wel voor 1 juni 2016 melden als de boom niet uitloopt.

Nieuw: Duoboom !!!

Nu verkrijgbaar op De Smallekamp, twee soorten van de Juglans op één onderstam: De Juglans regia ‘Rode Donau’ en de ‘Broadview’ .
De ‘Rode Donau’ heeft normaal gesproken bestuiving van een andere boom nodig om vruchten te kunnen gaan dragen. Doordat er nu twee soorten in één boom opgroeien, kan de ‘Rode Donau’ bevrucht worden door het andere gedeelte van de boom. U heeft dus geen andere boom meer nodig voor de bestuiving van de ‘Rode Donau’. Dus de lekkere noten met rode kern, maar ook de lekkere gewone noot van de Broadview aan één boom. Ook kunnen we op bestelling andere variëteiten enten. Maar dan moeten de groei-eigenschappen wel overeen komen.